divendres, 8 de juny del 2012

A Pagar Incendis


El Pinars, patrimoni de tots

Arran de l’incendi forestal patit a La Torre de les Maçanes el 26 de febrer de 2012, amb la intervenció del Servei d’Extinció d’Incendis per apagar el mateix, des del Consorci del Servei d’Extinció d’Incendis, a través del SUMA, es van notificar diversos instruments de cobrament, en concepte de taxes pel Servei prestat.
Independentment dels recursos particulars que cada un dels afectats ha presentat, l’Associació El Rentonar considera que s’està produint un greu error en la interpretació de la “Ordenança Fiscal Reguladora de la Taxa per la prestació del servei d’extinció d’incendis i salvament”, publicada al Butlletí oficial de la Província d’Alacant el 2 de febrer de 2012.
Aquest error, en cas de no corregir-se, pot provocar innombrables problemes en el futur i donar lloc a centenars de recursos de reposició o contenciós administratius, cada vegada que desgraciadament patim un incendi en les nostres muntanyes o en els de la resta de la província.
La literalitat de l’article 2 de l’Ordenança reguladora estableix que no estaran subjectes a aquesta taxa els serveis que es presten en benefici de la Generalitat o d’una part considerable de la població… i, a més, el Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març , pel qual s’aprova el text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, estableix a l’article 20 que la taxa del servei només afecta al subjecte quan haja estat motivat directament o indirectament per aquest.
L’associació El Rentonar es dirigirà al President del Consorci i al Síndic de Greuges per aconseguir que, en cas d’incendi forestal, no siguen els propietaris de les finques cremades els que hagen de pagar els costos d’extinció d’aquests incendis.
L’associació El Rentonar exigeix ​​que no es posen més obstacles als propietaris forestals per part de l’Administració i es valore d’una vegada l’important benefici ecològic i social que representa l’existència d’aquests espais verds, mantinguts exclusivament a costa dels propietaris rurals, sense que aquests obtinguen beneficis econòmics de l’explotació d’aquests recursos forestals i ara, a més, des de la Diputació Provincial, se’ls obligue a pagar l’extinció dels incendis dels que a més són víctimes.
Fan broma dient que és com si a un que apunyalen al carrer per robar-li, haguera de pagar als policies que persegueixen el lladre i als serveis sanitaris que li curen les ferides.